Αναψυκτικά Λαγού

Εδώ και αρκετές δεκαετίες (τρίτη πλέον γενιά) η οικογένεια Παδιά συσκευάζει ντόπιες πορτοκαλάδες βυσιννάδες και γκαζόζες. Βέβαια το επώνυμο Παδιάς παραμένει μόνο στα κιτάπια της τοπικής οικογενειακής επιχείρησης αφού το παρατσούκλι του Κου Παδιά ως “Λαγός” επικράτησε ολοκληρωτικά.

Έτσι λοιπόν μια βόλτα στα παραδοσιακά καφενεία του νησιού ή στις καφετέριες είναι αρκετή για να ακούσετε πολλές φορές από τους ντόπιους την φράση “πιάσε μια Λαγού”!

Οι μοναδικές γεύσεις των προϊόντων Λαγού αποτελούν αναμφισβήτητα στοιχείο της παράδοσης του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορτοκαλάδα “Λαγού” αποτελεί το πρώτο τυποποιημένο τοπικό προϊόν των του νησιού των Φούρνων.