Λικέρ Πορτοκάλι με Κανέλα

Υλικά:

  • 950ml ρακή
  • 10 μεγάλα πορτοκάλια
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 600γραμ. ζάχαρη
  • 1 αποστειρωμένο μεγάλο βάζο που κλείνει αεροστεγώς

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα πορτοκάλια και αφαιρούμε το εξωτερικό μέρος της φλούδας. Δεν το πετάμε. Τα βάζουμε όλα στο αποστειρωμένο βάζο μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε την κανέλα και τα αφήνουμε ένα βράδυ. Προσθέτουμε τη ρακή και αφήνουμε το μίγμα μία βδομάδα στον ήλιο και άλλες δύο σε δροσερό μέρος. Όταν το σουρώσουμε, στύβουμε καλά την ψίχα του πορτοκαλιού, να βγει όλο το ζουμί, και ξανασουρώνουμε (χρόνος ωρίμανσης: 3 εβδομάδες).