Καριβόλοι (Σαλιγκάρια)

Υλικά:

  • 1 κιλό περίπου σαλιγκάρια
  • 7-8 κρεμμύδια μεγάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές σάλτσα
  • πιπέρι, μπαχάρι, κανέλλα, αλάτι
  • νερό

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα σαλιγκάρια μόνα τους και το νερό το χύνουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και βράζουμε σε λίγο νερό ώσπου να μαραθούν. Ρίχνουμε το λάδι και τα σοτάρουμε μαζί με τα σαλιγκάρια. Κατόπιν βάζουμε τη σάλτσα και το αλατοπίπερο με την κανέλλα και το μπαχάρι. Βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Τα δοκιμάζουμε για να δούμε αν έχουν βράσει, σβήνουμε τη φωτιά και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.