Καπαμάς

Υλικά:

  • 2 κιλά κατσίκι ή αρνί
  • 1 κιλό πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
  • ¾ κούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • ⅓ κούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε στο τηγάνι να κάψει. Αλευρώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές, ώσπου να ροδίσει. Έπειτα το βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο νερό για να βράσει. Αφού μισοβράσει το κρέας, ρίχνουμε και τις πατάτες σε κομματάκια και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό, χτυπάμε τα αυγά με το χυμό του λεμονιού, ρίχνουμε μέσα λίγο από το ζουμί του φαγητού και αδειάζουμε το αυγολέμονο πάνω σε αυτό, κουνώντας την κατσαρόλα για να πάει παντού.