Πατάτες Γιαχνί

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες
  • ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φρέσκιες ντομάτες
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι, προσθέτουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε κόψει κυδωνάτες και τις καβουρδίζουμε με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει τις πατάτες. Το βράζουμε σε σιγανή φωτιά.