Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα στο Privacy Policy (Πολιτική Απορρήτου). / By using our page you accept the use of cookies. Learn more in the Privacy Policy.

Notice: Trying to access array offset on value of type int in /var/www/vhosts/117717299.linuxzone68.grserver.gr/fournoishop.gr/templates/wt_reveka_pro/warp/src/Warp/Config/Repository.php on line 243

Notice: Trying to access array offset on value of type int in /var/www/vhosts/117717299.linuxzone68.grserver.gr/fournoishop.gr/templates/wt_reveka_pro/warp/src/Warp/Config/Repository.php on line 243

Notice: Trying to access array offset on value of type int in /var/www/vhosts/117717299.linuxzone68.grserver.gr/fournoishop.gr/templates/wt_reveka_pro/warp/src/Warp/Config/Repository.php on line 243

Notice: Trying to access array offset on value of type int in /var/www/vhosts/117717299.linuxzone68.grserver.gr/fournoishop.gr/templates/wt_reveka_pro/warp/src/Warp/Config/Repository.php on line 243

Λικέρ Πορτοκάλι με Κανέλα

Υλικά:

  • 950ml ρακή
  • 10 μεγάλα πορτοκάλια
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 600γραμ. ζάχαρη
  • 1 αποστειρωμένο μεγάλο βάζο που κλείνει αεροστεγώς

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα πορτοκάλια και αφαιρούμε το εξωτερικό μέρος της φλούδας. Δεν το πετάμε. Τα βάζουμε όλα στο αποστειρωμένο βάζο μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε την κανέλα και τα αφήνουμε ένα βράδυ. Προσθέτουμε τη ρακή και αφήνουμε το μίγμα μία βδομάδα στον ήλιο και άλλες δύο σε δροσερό μέρος. Όταν το σουρώσουμε, στύβουμε καλά την ψίχα του πορτοκαλιού, να βγει όλο το ζουμί, και ξανασουρώνουμε (χρόνος ωρίμανσης: 3 εβδομάδες).